SUPER GROTE MSX computer VEILING op 9 Febr 2008 bij de M.V.M

De MSX-Vriendenclub Mariënberg (M.V.M.) organiseert een clubdag met MSX-veiling

De MSX is een Retro computer. Op dit moment worden de Retro-computers steeds populairder, om te verzamelen of om mee te spelen.
 In Overijssel wordt iedere maand een retro-dag voor MSX-computers georganiseerd in Mariënberg. De M.V.M. computerclub is de grootste in Nederland. De club is heel actief bezig met deze oude MSX computer (de moeder van alle PC’s.)
Zaterdag 9 Februari 2008 is er een extra activiteit, namelijk een MSX veiling. Deze jaarlijkse veiling trekt ieder jaar weer vele verzamelaars en gebruikers uit het hele land. Ook mensen die hun oude computer niet willen weggooien, vanwege mooie herinneringen, nemen de spullen mee om er voor te zorgen dat de computer op een goede plaats terecht komt.
De verkoop gaat per opbod, en is niet bedoeld om de clubkas te spekken. De veiling is meer bedoeld om de hard- en software uit de vorige eeuw te redden van de vuilnisbak. Volgens voorzitter Gré Poortman uit Den Ham wordt met deze bijzondere veiling (‘Nergens gebeurt dit op deze manier’) apparatuur aan de man gebracht die anders gewoon weggegooid zou worden. ‘En hier komen de mensen in tientallen op af. Van heinde en verre.’

Heeft u overtollig MSX-materiaal of bent u op zoek naar koopjes, dan is een bezoek aan de club zeker de moeite waard.

De MSX-Vriendenclub Mariënberg (M.V.M.) bestaat bijna 15 jaar en ze organiseert iedere tweede zaterdag van de maand een clubdag in Buurthuis ‘De Grendel’
aan de W. Hentostraat 17 in Mariënberg. De toegang is altijd GRATIS.
Op deze dagen komen alle oude MSX-computers weer tevoorschijn en herleven de oude tijden weer. Vele bezoekers, van jong tot oud,  weten dan ook deze plek te vinden.
Deze computerfreaks kunnen maar geen afscheid namen van hun MSX- computers.
Zij noemen zich met recht de vriendenclub van de MSX, in de laatste decennia van de vorige eeuw de eerste betaalbare PC voor de gewone consument. Nog steeds beroemd om zijn enorme uitwisselbaarheid.

Wat wordt er zoal gedaan op deze clubdagen?
Het uitwisselen van kennis en ervaringen, het geven van demonstraties, het spelen van games, programmeren, muziek maken, een eigen clubblad, enz. Iedere clubdag is er ook iemand aanwezig die de eventuele defect geraakte MSX-computers met de daarbij behorende hardware repareert en indien mogelijk voorziet van uitbreidingen. Dit is erg interessant om te zien en niet te vergelijken met de huidige PC-reparaties. Dit is een stukje vakwerk, waarbij iedereen kan meekijken.

De clubdag begint om 10.00 u, waarna meteen de veilingstukken ingeleverd kunnen worden.
Iedereen kan nu rustig de items bekijken.
De veiling zelf zal rond 12.00 u beginnen. De opbrengst is geheel voor de verkoper. Op onze website staat nog meer informatie; http://www.m-v-m.nl
Ook staat er een leuk stukje op over de veiling van vorig jaar.

Tot slot is er ook aan de inwendige mens gedacht waardoor het dus niet noodzakelijk is om eigen eten en drinken mee te nemen. De club runt in eigen beheer de keuken.
De organisatie van deze clubdag is al jaren in handen van Gré Poortman. Voor meer info kun je bellen naar; 0546-673103, of mailen naar gpoortman@home.nl
Ook voor meer info 0229 270618 (B. Kornalijnslijper) email: kornalijnslijper@quicknet.nl